Co mají společného ŠMEJDI a stav kolem Vaku Kroměříž?

Vážení členové orgánů Vaku Kroměříž  a zastupitelé a občané nejen Kroměřížska,

29. 5. 2014 byl zastupitelům města Kroměříž zaslán dopis České infrastrukturní. Svým obsahem jde velmi dobře propracovanou manipulaci, jenž má vyvolat strach a odvést pozornost zastupitelů a lidí od skutečného cíle. Tím je VYDĚLAT na úkor měst a obcí, případně lidí. Dopis ČI obsahuje jednu důležitou informaci a tou je: „Nejpodstatnější je ovšem skutečnost, že ovládající osobou společnosti Česká infrastrukturní je PENTA INVESTMENTS.“

Když víte, kdo je kyperský „investor“, tak již víte, co je jeho skutečným cílem ve Vaku Kroměříž: INKASOVAT, CO PŮJDE OD OBČANŮ A Z VAKU KROMĚŘÍŽ. Pokud to půjde, tak Vak Kroměříží čeká podobný scénář jako Severomoravské vodovody a kanalizace, a.s., které byly doslova „vydojeny“? Vše proběhlo zcela legálně díky tomu, že města rezignovala na obranu svého postavení ve vodárně. Lidé na Severní Moravě na to dodnes doplácí a za impotenci politiků platí cenou vodného a stočného. Z SmVaku, který již nemá nárok na dotace z EU, odtekly miliardy korun, které předtím nashromáždili v SmVaKu města a obce, přes vklady infrastruktury a přes nerozdělené zisky (vytvořené z plateb občanů za vodné a stočné).

Co zajímá PENTU?  VAŠE PENÍZE ! Nevěříte?

Video: Lekce SMVAK

 

Co z toho plyne pro města, obce a lidi na Kroměřížsku? 

 Uvedu podobenství, které vystihuje to, co se děje. Určitě znáte akce ŠMEJDŮ, kteří slibují, nabízí, manipuluji a pak zkasírují důvěřivé důchodce. Na počátku vše vypadá nádherně a na konci tu „nádheru“ lidé několikanásobně zaplatí. Pokud se lidé brání, tak ŠMEJDI přejdou vyhrožování. Ty, co zastraší, opět zkasírují. Aby k tomu mohlo dojít, se musí ŠMEJDI nejdříve dostat přímo do domova důchodců a dovnitř je musí pustit někdo zevnitř. 

Situace ve Vaku Kroměříž je podobná. Kyperský „investor“ se snaží dostat do „domova důchodců“. Města a obce dnes vlastní ve Vaku Kroměříž více než 90% podíl a rozhodují o všem. Pokud chtějí, aby tomu tak bylo i nadále, je jedinou cestou žaloba Vaku na neplatnost smluv s ČS. Tím zajistíte, že akcionářská struktura bude zachována tak, jak je to ve stanovách Vaku Kroměříž. V opačném případě o vliv ve Vaku města nakonec přijdou a „na konci tu nádheru lidé několikanásobně zaplatí“. Pokud obce jednají v zájmu lidí, jsou schopny ubránit svůj Vak, pokud budou jednat společně, šlo to v Přerově, Pardubicích, Náchodě, Hodoníně, Vsetíně atd., tak to jde i v Kroměříži.

 VIDEO: Vak Přerov

 

Jediné, co může přinést ztrátu obcí nad vodárnou je kolaborace politiků a s prominutím jejich „při-posrání“. Každý ústupek měst posílí nájezdníka, který má zcela jiné priority než města, obce a lidé. Půjde to jako když se kácí domino:

 Video: Lekce SMVAK 1

 

Obce Holešov, Hulín, Bystřice mají možnost a vlastně i povinnost bránit svůj majetek. Politici, ani vedení vodárny, nemohou a nemusí stát u stěny, s rukama nahoře a srdcem v kalhotách. Neříkají vám celou pravdu:

 1)      Soudy odmítly projednávat žaloby na neplatnost smluv mezi ČS a městy Hulín, Bystřice, Holešov, protože, dle názoru soudu, osobou oprávněno podat takovou žalobu je město, kt. smlouvu uzavřelo a poté samotná vodárna Kroměříž, jejíž stanovy a tím i zákon, smlouvy obcházejí.  Důvod je tedy technický nikoliv obsahový. Názor soudu mám.

 2)      Od roku 2014 existuje rozsudek, který předběžnou otázku platnosti smluv s ČS posuzuje ve Zlíně a ten jasně stanoví, že smlouvy mezi městy a ČS jsou neplatné pro obcházení zákona. Stačí, když žalobu podá Vak Kroměříž a celá bublina s ČESKOU INFRASTRUKTURNÍ A PENTOU končí. Žalobu jsem podával a rozsudek soud mám a znám.

 3)      Když se „kupuje“ od obcí, tak akcie má hodnotu 160 Kč a když tytéž akcie prodávají obcím či vodárně, tak totéž má hodnotu 1287! Krásná ukázka, jak se z veřejných rozpočtů a lidí dělá dojná kráva, pokud to politici dovolí. Subjekt stojící za ČS dnes tvrdí, že akcie mají hodnotu 1287 Kč/akcii a městům chce za ně zaplatiti pouhých 160 Kč/akcii!

 Velmi pěkná manipulace, která pokud není manipulací nyní, tak jí byla v letech 2002-2003 při tom, kdy s nimi ČS uzavírala smlouvy s městy a obcemi o koupi akcií za 160 Kč. Účetní hodnota akcií, z které „ČI“ nyní odvozuje hodnotu akcií Vaku Kroměříž, byla v roce 2002, kdy ČI nabízela městům odkup akcií za 160 Kč/akcii přes 1225 Kč/akcii.

 4)      Kyperští „investoři“, resp. aktivity, které provádí ve vodárnách v ČR i na Slovensku jsou již léta hledáčku Bezpečnostní informační služby (BIS) a Slovenské informační služby (SIS). Jejich pohled na aktivity „Kyperských firem“ v ČR a SR rozhodně není pozitivní.  Názor BIS je možné najít ve výroční zprávě za rok 2012 a pro veřejnou správu i lidi je to zdroj informací rozhodně důvěryhodný. Informace o tom, jak Penta funguje, popisuje také kauza GORILA.

 

Spolupráce s městy

 Léta poskytuji zastupitelům měst a obcí a vodárnám, resp. členům orgánů vodáren poradenství a konzultace, což umožnilo řadu vodáren před nájezdníky ubránit. Váš soused Vak Přerov je toho důkazem. Jak spolupráce může vypadat?  Zjistíte na www.vodalidem.cz/#konzultace.

 Budou-li politici přešlapovat na místě nebo budou-li politikařit místo toho, aby táhli za jeden provaz, tak Hadi v oblecích postupně zrealizují, jak „vkročení do domova důchodců, tak neodolatelný prodej bezcenných tretek seniorům“. Pomoc městům tímto nabízím. Mám nejen zkušenosti, ale především mám výsledky u soudů a reálné výsledky v regionech, kde se podařilo vodárny zachovat v rukou měst a obcí.   

 „Svět je nebezpečné místo k životu: Ne protože jsou lidé špatní, ale protože většina lidí proti špatným lidem nic nepodnikne…“(Albert Einstein)

 


Chcete-li vložit komentář, musíte být přihlášen.
Případně se můžete zaregistrovat.

Komentáře

05. 01. 2015 20:21 | Miroslav Daněk
Vážení diskutující - P Ř I P O M I N A M -

POZVÁNKA

MASARYKOVA DEMOKRATICKÁ AKADEMIE
pobočka Kroměříž

srdečně zve na přednášku
Historie a vývoj společnosti Vodárny a kanalizace Kroměříž
Historie vzniku akciové společnosti
Privatizace a vývoj do současnosti
Diskuze


přednáší senátor
Mgr. Miloš Malý

Pondělí 12. ledna 2015
od 16 hod. do 18 hod.
v sále Muzea Kroměřížska
(Velké náměstí 38, Kroměříž)

Srdečně zveme všechny občany se zájmem o tuto problematiku.
http://www.masarykovaakademie....

Věřím, že se řada z Vás, kteří zde vyslovili různé názory, kritiku atd , zúčastní!
Učast už přislíbili i někteří oponenti privatizace VaKu.
19. 12. 2014 17:59 | Jarda1
Tomu se říká ironie ...
19. 12. 2014 12:09 | Miroslav Daněk
I když nějak utichla diskuze kolem VaKu, tak se k tomuto tématu vracím.
Všechny zájemce a zejména diskutující, kteří o toto téma stojí, bych rád pozval v pondělí 12.ledna 2015 od 16.00 do 18.00 hodin do sálu Muzea Kroměřížska na Velkém náměstí, kde proběhne beseda na téma
- Historie vzniku akciové společnosti VaK Kroměříž
- Privatizace a vývoj do současnosti
- Diskuze
Přednáší senátor Miloš Malý. Akce je pod záštitou MDA pobočka Kroměříž.

Věřím, že tato přednáška přiláká občanskou veřejnost, včetně těch, kteří se nějakým způsobem na stavu VaKu podíleli a určitě se řada z Vás zapojí do diskuze.

19. 06. 2014 17:41 | Petr Pálka
Kam se vydají lidovci hledat potřebné voliče? Aktuálně se ptá jejich kroměřížský místopředseda a stratég viz http://www.revuepolitika.cz/cl...
18. 06. 2014 10:42 | myš
U.B.L. - nechápu - oba projekty, které vám vadí jsou soukromých investorů. Ti si tu umějí setsakra dobře spočítat.
14. 06. 2014 15:18 | U.B.L.
Taktéž nám bobtná Stavební úřad, kde se také nabírá a je to taky dobrá schovka pro neschopné a na každý obrubník u cesty je třeba extra stavební povolení....V plném proudu výstavby jsou také dva zbrusu nové mega areály - Areál Zdraví Kroměříž (U Bagráku) a Volný čas pro Kroměříž (Floria)...ve stylu, my tu EU vydojíme at to stojí, co to stoji...
13. 06. 2014 16:22 | T.
Na radnici se nějak rozšoupli s výběrkama, budují sociálku znova, když ji před nějakou dobou vlastně zrušili poté, co Drábek dávky vzal městům a šoupnul na ÚP? Nebo je potřeba upíchnout pár lidí ještě před volbama či spíše pár známých na ty nižší pozice?
13. 06. 2014 13:37 | Toník
Výběrové řízení na ředitele kts v Kroměříži? To jste snad Johny spadl z Měsíce a nebo se zbláznil a nebo zde nežijete. Výběrová řízení na taková místa se vyhlašují zásadně jen formálně a už se do nich nikdo nepřihlašuje, protože je to jasně dané dopředu. Sedláček je jasným ředitelem již řadu let a to ode dne, kdy nastoupil p. Suchánek. Sedláček zrovna končil na radnici, tak mu bylo vytvořeno místo technického náměstka, vedení bylo zase až moc blbé ho tam zrovna posadit jako ředitele, zaučoval se a nyní se dočkal. Tak se to v Kroměříži přece dělá. Holík si místo taky vyseděl v ČSSD a že výběrové řízení mělo vybrat kvalifikovaného, to je jedno, Rada prostě rozhodla ho dočasně jako Sovětská vojska posadil na SZMKM a hotovo, že dnes pracuje pod psa a má otřesné výsledky, dosazuje vlastní kamarády na bazén a do hokejové haly, zaměstnanci jsou naštvaní, to je asi všem jedno. Komunální volby mohou rozhodnout. Když se to lidem nelíbí, ať nevolí ČSSD v čele s Malým a budou změny, jinak si nestěžujte, jak volíte, tak to tady máte. Malého kamarádíčci se prosazují a přetrvávají ve funkcích.
13. 06. 2014 13:28 | Jarda1
Johny: Výběrové řízení na ředitele KTS nebylo a Sedláček věděl dlouho dopředu, že se jím stane on.
13. 06. 2014 12:45 | jirka N.
anti-katka. Proč hned takový pokřik? Tak si postěžujte správci Bajdy nebo se dožadujte vysvětlení a nápravy.. .Jednoduše zvedněte telefon a konejte a pak nás informujte. Alespoň tak se na tomto blogu v jiných, mnohem závažnějších kauzách doporučovalo. Také bych řek, že rozpálená skluzavka je poněkud malicherná věc. Má se ale ochladit, tak možná zase bude až moc studit. Holt si člověk nevybere a nezavděčí se všem.
12. 06. 2014 13:47 | anti - katka
Katko, píšete tužkou, která vynechává sudá písmena a máte doma osvětlení, které bezvadně funguje přes den, klimatizaci, která dává skvělé výsledky od října do března. Chápu, že Vás SKLUZAVKA NA LETNÍM , která se v LETNÍCH MĚSÍCÍCH NEDÁ POUŽÍVAT, netrápí. Jste svatá, žena. Dokážete se prosím, domluvit s Karlem Holíkem, aby v některém slunečném dni na tu skluzavku posadil vlastní dítě ? A když přežije sjezd, aby si užilo na ploše pod ní. Ten Váš žvást je jako byste přišla z obchodu s nákupem za 1.500 Kč a v klidu si řekla: Hele koupila jsem prošlé potraviny jen za 1.200 , no ještě, že su zdravá, to by trápilo jen ty prosté duše. A buďte ráda, že se lidi zajímají i o malé věci, detaily tvoří celek a v tomto případě popáleniny, pláč a křik a bolest.
12. 06. 2014 08:08 | katka
rozpálená skluzavka na Bajdě - svatá prostoto, nic "lepšího" vás netrápí?
11. 06. 2014 19:27 | johny
Nezachytil náhodou někdo, jestli se konalo výběrové řízení na ředitele KTS, anebo se ty městské funkce přidělují jako trafiky a vítězové jsou známi předem?
10. 06. 2014 20:31 | Zdeněk Dvořák
Třeba za tou skluzavkou stojí pouhá neschopnost, takových lidí je, co pořádně nezapnou hlavu.
10. 06. 2014 16:59 | Kovadlina
Ten nerez je zaprve drazsi material a proto se pak muze faktura radne nafouknout o montaze,material atd atd...Na detskych hristich v zahranici se pouziva na skluzavky obycejny laminat (nekdy sklolaminat, presne jako cervene skluzavky u v CSSR za komunistu), je levny a pouzitelny i za horka....
Dulezita je hlavne cedule, ze Mesto Kromeriz, zhotovitel ani Mestska Policie nezodpovida za zpusobena zraneni, cimz se vlastne vsichni zrekli zodpovednosti, ale co chudak dite, to uz nikoho nezajima....stejne jako v politice ! Hlavne ze jsou dotace a penize utraceny!
09. 06. 2014 15:35 | Alex
Pro Petra Pálku - ale určitě ta skluzavka splňuje normy EU. A navíc je bezpečná, pálí, takže děti po ní nebudou jezdit a tak se nezraní.
09. 06. 2014 13:09 | Vojta Navrátil
Jen jednu technickou: v komunálních volbách se křížkuje, nikoliv kroužkuje.
09. 06. 2014 09:20 | Petr Pálka
Ten, kdo navrhoval dětské herní prvky na Bajdě, jistě nemá malé děti. Nerezová skluzavka se na slunci tak rozpaluje, že se na ní dají smažit vajíčka, natož aby se svezly děti v plavkách. Podobně je na tom povrch pod ní.
07. 06. 2014 20:44 | Toník
Děkuji Experte, doufám, že voliči budou pečlivě studovat kandidátky a kroužkovat ty nejlepší. Věřím, že občané Kroměříže a jejich místních částí jsou odpovědní lidé usilující o ty nejlepší zástupce, kteří budou následující 4 roky spravovat město a jeho majetek.
05. 06. 2014 09:35 | Vakovec
Tady je clanek o VaK Kromeriz z MF Dnes v roce 2006
http://www.bezkorupce.cz/blog/...
04. 06. 2014 12:46 | Argus Tangens
návštěva p. prezidenta, premiéra, šéfa senátu, šéfa ústav.soudu a dalších vrcholných představitelů justice vyšla v rámci oslav Justiční akademie cca na jeden milion korun českých. Co k tomu dodat?Asi nic.Jenom to že to nehradilo město KM.
03. 06. 2014 20:13 | Expert
K Toniku: dobře jste to napsal. Doufám, že se na radnici nedostane víc jak 2/3 stávajících zastupitelů-"politiků"!?A že někteří již nebudou mít odvahu kandidovat. Nebo budou mít ještě tu drzost?
03. 06. 2014 20:05 | Toník
Stále doufám, že město Kroměříž je tak malým, že kdyby nějaký politik zde bydlící a působící, začal prosazovat vyvádění zisku z VaKu Kroměříž do soukromých rukou, postihne ho jistě spravedlivý trest od místních obyvatel a nemohl by ani vyjít na ulici. Osobně bych mu, až bych ho potkal, naplival do obličeje, jestli ne něco horšího. Takže noví i staří politici kandidující v podzimních komunálních volbách, dávejte si pozor na to co chystáte.

Přihlášení do diskuze

nebo se můžete
Zaregistrovat »

Poslední komentáře

29. 01. 2016 - 17:30 | Petr Pálka
O vánocích v Kroměříži v době I. republiky
Stávající senátor za Kroměříž M. Malý v rozhovoru poněkud militaristickém zmiňuje Kroměříž: „…Zažil jsem jeden ...
01. 12. 2015 - 16:18 | Petr Pálka
O vánocích v Kroměříži v době I. republiky
Stalo se viz http://www.ado.cz/ Arcibiskupství převezme první domy z areálu kroměřížského zámku ...
30. 11. 2015 - 18:30 | Petr Pálka
O vánocích v Kroměříži v době I. republiky
kk, jsem si toho vědom, ale nechtěl jsem směšovat nebo zaměňovat původní Vánoce starých křesťanů ...
Jen malá poznámka: podle Pravidel českého pravopisu z roku 1993 se Vánoce píšou s velkým ...
17. 11. 2015 - 17:21 | Petr Pálka
Report ze zastupitelstva 5. 11. 2015
A dodatek. Z kroniky města Kroměříže za rok 2012, kapitolka politické strany atd:: "KDU-ČSL ...
17. 11. 2015 - 17:10 | Petr Pálka
Report ze zastupitelstva 5. 11. 2015
Ze stránek facebookových Hnutí Zvuk 2012 https://www.youtube.com/watch?... ...
08. 10. 2015 - 17:47 | Petr Gremlica
V Kroměříži se diskutovalo o uprchlické krizi
Ano jste tu správně - co se vám nezdá, že na uprchlíky nenadáváme? Účastníci diskutovali - ...
Je fajn vidět, že o uprchlících se dá bavit i kultivovaně. Jak uvedl někdo v ...
Neskutečný článek, jsem vůbec na Kroměřížanovi? Ale tak hlavně že si účastníci rozumněli, lidé s ...
Na jednání společnosti Magic Bus a občanského sdružení Hortus Moraviae lze vidět podobnosti: V případě ...
22. 09. 2015 - 17:07 | Petr Pálka
Report z VI. zastupitelstva z 16.4.
V roce 2005 vydalo město Kroměříž nákladem 2000 kusů životopis Ludvíka Svobody z pera jeho ...
TPLK: Tak s tím Solarisem jsem se seknul, zaměnil jsem trolejbus s autobusy. Zase tak ...